Over

Over Brian Mulligan

 “Op het hele gebied van musculoskeletale geneeskunde worden geen andere praktische manuele therapieconcepten aangeleerd die een onmiddellijk pijnloos resultaat bieden wanneer dat nodig is. Bovendien duurt het slechts ongeveer 2 minuten of minder om indien nodig te testen, en dit zou effectief moeten zijn bij 70% van de patiënten met adequate hanteringsvaardigheden. Dit citaat komt van Brian Mulligan, oprichter van het MULLIGAN™-concept.

 Wie Brian Mulligan tijdens een lezing of cursus heeft meegemaakt, zal de ontmoeting niet snel vergeten. Door meer dan 50 jaar vakmanschap te combineren met een groot gevoel voor humor heeft hij zijn werkwijze de afgelopen 25 jaar op de kaart gezet. In 2007 ontving hij de “International Service Award” van de WCPT-president voor uitstekende prestaties op het gebied van fysiotherapie. Vervolgens ontving ze in 2016 de prestigieuze Maitland Award van het in Glasgow gevestigde I.F.O.M.P.T. voor zijn bijdrage aan manuele therapie.

 Brian Mulligan woont in Wellington, Nieuw-Zeeland. Hij had er een aantal jaren zijn eigen praktijk en was ook actief in het lesgeven in het concept dat hij decennialang had ontwikkeld. Brian Mulligan is nu 86 jaar oud, maar werkt nog steeds voor de MULLIGAN™ Concept Teachers Association.

 Mulligan Concept-cursussen zijn een verademing, met een speciale focus op praktijk en de geleerde vaardigheden kunnen direct worden toegepast. Momenteel werkend met pijnloze en dus veilige technieken, kreeg het MULLIGAN™-concept al snel veel navolging. De technieken van Brian Mulligan staan ​​ook bekend als MWMS (Mobilizations With Movement), NAGS, SNAGS en PRPS. Bekijk zeker de video “This is a MULLIGAN™ Concept – 2019” op deze website of op sociale media om meer te weten te komen over deze inspirerende persoonlijkheid!

Als metafoor kan men denken aan een lade in een kast die niet soepel werkt. Hier is het vinden van een spoor vaak een kwestie van de positie van de lade finetunen, waarna het openen en sluiten weer wrijvingsloos kan plaatsvinden. Dit kan ook met je gewrichten gebeuren. Je gewrichten bewegen dan niet meer zo soepel als voorheen, bijvoorbeeld door misstappen of tillen. Met behulp van de Mulligan-methode masseert de therapeut langzaam en fixeert uw gewrichten weer op hun plaats. Dit leidt vaak tot snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Voor welke klachten is Mulligan nuttig?

De Mulligan Methode is voor iedereen die last heeft van gewrichtsproblemen. Misschien struikelde je of maakte je een verkeerde beweging. Vaak wordt de oorzaak niet gevonden op een röntgenfoto of scan, maar bewegingspijn is een probleem. Hierbij kunt u denken aan pijn- of bewegingsproblemen:

  • arm
  • enkel
  • heup
  • hand
  • knie
  • nek
  • pols
  • rug
  • schouder

 Soms duurde het probleem soms enkele jaren, tot een paar jaar, dageraad. Als het gewricht niet goed spoort, kan met de Mulligan-conceptmethode vaak uitstekende (en meestal snelle) resultaten worden bereikt. Een Mulligan fysiotherapeut kan snel beoordelen of u een volgprobleem heeft en of de Mulligan Concept de juiste behandeling voor u is.